Hordozható mobil infraszauna: a teljes értékű wellness – élmény

A hordozható infraszauna (mobil infraszauna) lényege az, hogy kis helyen elfér. Így otthoni használatra tökéletes választás lehet: nem foglal nagy helyet, használat után gyorsan eltehető, könnyen mozgatható. A hordozhatósága ellenére ezek a típusú infraszaunák teljes értékű wellness készülékek.

Fekvő infraszauna
Sunlighten SOLO fekvő és hordozható infraszauna

Akinek nincs helye a lakásában egy kabinos infraszaunára és rendszeresen szaunázni szeretne, mert fontos számára az egészsége, annak érdemes egy hordozható infraszaunát beszereznie. Képzelje el, ahogy este 7 -8 órakor hazaér, feszült és kimerült. Gyorsan előveszi az infraszaunát, beül vagy befekszik és a kellemes meleg szinte azonnal feloldja az izomgörcsöket, relaxálja a testet. Az Ön alvása sokkal nyugodtabb lesz, fitten, kipihenten fog ébredni.

Munkáját másnap jobban el tudja majd végezni, kevesebb káros stressz éri. Ha odafigyel arra, hogy infraszaunázás után az esti órákban már ne étkezzen, akkor nagymértékben fog csökkeni a test zsírtartaléka, egészséges és megerőltetés nélküli fogyást fog eredményezni. A szebb alak növeli önbizalmát, az emberek pozitívabban állnak Önhöz, Ön is az emberekhez, így összességében teljesebb életet élhet.

A hordozható infraszauna előnyei

Kis helyigény, alacsony fogyasztás és minimális fenntartási költség. A hordozható mobil infraszauna széles körben elterjedté vált napjainkra, melyet ezeknek az előnyöknek köszönhet.

Típusai

1. Ülő infraszauna

Ez a típus egy „zsák” kiszerelésre emlékeztető szauna. Általában mellékelnek hozzá egy kis széket, melyre le tudunk ülni szaunázás közben. Zippzárral lehet zárni, illetve nyitni a sugárzást visszaverő „zsák” részt. Ebbe kell beülni, a sugárzó betétek így melegítik fel testünket. Használata során tv-t nézhetünk vagy olvasgathatunk. Hátrányai: a méretéből adódóan kis széken ülünk, így ebben az ülő testhelyzetben izmainak nem tudnak elernyedni, az infraszaunázás relaxáló, izomlazító hatása nem érvényesül kellőképpen.

Tisztán tartása nehézkes, a verejték ráfolyik erre a külső szövet borításra, mely idővel elsárgul és izzadság szagú lesz. A gyártók sokszor nem gondolnak arra, hogy ezt a részt könnyen el lehessen távolítani, hogy ki tudjuk mosni. A fűtőegységeket illetve a merevítés céljából beépített műanyag lapokat egymáshoz szokták erősíteni a külső szövettel együtt.

2. Fekvő infraszauna (hordozható mobil szauna)

A Sunlighten fekvő szauna kis helyen elfér!

Az ülő infraszaunánál lényegesebben modernebb és hatékonyabb hordozható mobil infraszauna a fekvő kiszerelésben készült szauna. Ahogy a nevéből is sejteni lehet, itt fekvő helyzetben történik az infraszaunázás. Az izmok teljes mértékben ellazulnak, ilyenkor a legkisebb a szív terhelése, így az egészségünkre sokkal pozitívabb hatása van mint az ülő infraszaunának.

Egyszemélyes kiszerelésben készülnek, félhenger alakúak. Minden előnyös tulajdonságát hordozzák, mint amit az ülő infraszauna is – könnyű mozgathatóság, kis helyigény, alacsony fogyasztás -, azonban lényegesen kellemesebb és relaxálóbb a használata. Valamivel nagyobb helyet foglal az ülő infraszaunánál, azonban ezek a félhengerek egymásba tolhatóak, így akár a szoba sarkába könnyen eltehetőek.

Fekvő szauna összeszerelve
Mobil fekvő szauna: helytakarékos megoldás! (Sunlighten SOLO)

A fekvő infraszauna tisztítása lényegesen egyszerűbb, az izzadság a sugárzást visszaverő matracra leterített törölközőre folyik.

Bármilyen típusú hordozható infraszaunát választunk is, mindig érdemes a minőségre figyelni! A gyenge teljesítményű és ezáltal olcsó fűtőegységek nem tudják olyan mélyen átmelegíteni a testet, hatásuk elmarad a minőségibb szaunákétól, mint amilyen a Sunlighten SOLO fekvő infraszauna.

Scroll to Top