Gyakran ismétlődő kérdések az infraszaunáról


Biztonságos-e az infravörös sugárzás, esetleg olyan mint a mikrohullám vagy a szolárium?

Az infravörös hő teljesen biztonságos, olyannyira, hogy az újszülött osztályokon ezt használják a csecsemők melegen tartására. Az infravörös hősugárzás az ultraibolya fénnyel (szolárium) vagy mikrohullámmal ellentétben a legbiztonságosabb sugárzásokhoz tartozik.

Az infraszauna használatakor távoznak-e a szervezetből vitaminok és ásványi anyagok is a méreganyagok mellett?

Igen, a vízben oldódó vitaminok és az ásványi anyagok a verítékkel együtt távoznak a szervezetünkből (Pl. b-vitaminok). Napi rendszerességgel végzett infraszaunázáskor javasoljuk ezeknek a vitaminoknak és az ásványi anyagoknak a pótlását. Ásványi anyag pótlása pl: himalája sóval a leghatékonyabb.

Mennyi ideig infraszaunázzak?

Az eddigi tapasztalatok szerint 30-40 perc infraszaunázás bőven elegendő. Általános szabály, hogy 50 percnél tovább ne maradjunk bent. Az ideális hőmérséklet általában 50 és 60 fok közötti. 

Ön még kezdő infraszaunázó?

Ha Ön még nem ismeri a saját „határait”, akkor kezdetben kevesebb időtartammal és alacsonyabb hőmérséklettel kezdjen (30 perc és 60 fok). A további infraszaunázások során mind az időtartamot, mind a hőmérsékletet fokozatosan lehet emelni, olyan mértékben, hogy kellemesnek találja.

Rosszullét esetén azonnal szakítsa meg a szaunázási folyamatot!
(Az infraszauna kabinok általában hatvan percnél maguktól ki is kapcsolnak, így növelve a biztonságot).

Hetente hányszor használhatom az infraszaunát?

Amennyiben nem kúraszerűen használja az infraszaunát, akkor heti 3-4 alkalom már rendszeresnek mondható, ennél többször nem szükséges. Mivel az infraszauna jóval kíméletesebb a finn szaunákhoz képest, ezért is lehet gyakrabban használni, mint a finn szaunát.

A terhesség alatt szabad infraszaunázni?

Nem! Terhesség alatt nem ajánlott az infraszauna használta. 

Terhesség után a szoptatáskor már infraszaunázhatok?

Az infraszauna használata közben méreganyagok szabadulnak fel az anya testében.
Ezek a méreganyagok bejuthatnak a tejbe, ezáltal a gyermek testébe is, ezért nem ajánlott a szoptatási időszakban az infraszauna használata.

Gyerek használhatja az infraszaunát?

Egy év alatti gyermek számára nem ajánlott az infraszauna használata! Egy éves kor után is csak rendkívül rövid ideig és nagyon alacsony hőfokon, és kizárólag felügyelettel ajánlatos „kipróbálnia”.

Betegség kezelése infraszaunával

Betegség esetén mindig kérjük ki orvosunk tanácsát az infraszauna használatával kapcsolatban!

Általában elmondható, hogy gyulladással járó (viszér, torokgyulladás) állapotban nem javasolt az infraszauna használata. Az infarszaunának nagyon jó immunerősítő hatása van, ezért a betegségek megelőzésére használhatjuk.

Technikai kérdések a Sunlighten infraszaunákkal kapcsolatban

Mennyi áramot fogyaszt egy infraszauna?

A beépített fűtőbetétek összes teljesítménye határozza meg az áram felvételét:

  • Egyszemélyes kabinok esetében: 1000-1300 W
  • Két-háromszemélyes kabinok esetében: 2000-3000 W
  • Négy- vagy többszemélyes kabinok estében 3000 W vagy több

A legtöbb áramfelvétel tehát a fűtőbetétek működtetésére fordítódik! A megadott értékek közelítő értékek, egyedi infraszaunák esetében lehetnek eltérések (ezek a teljesítményadatok csupán iránymutatásra szolgálnak).

Kell-e karbantartást végezni a fűtőelemeken, és ha igen, ennek mekkorák a költségei?

A fűtőelemek semmilyen karbantartást nem igényelnek! Referencia: 20 éve forgalmazzuk ezeket a fűtőbetétekkel szerelt fekvő napsugárszaunákat (Sunlighten szaunák) és fűtőbetét meghibásodás vagy kiégés nem történt (sok szalonban akár napi 10 órán keresztül is használják a vendégek!!).

Mennyi az élettartama a SoloCarbon fűtőbetéteknek?

Ezek a fűtőbetétek jelenleg a piacon a legstrapabíróbbak, élettartamukat 60 000 üzemórára tervezték! (általában 2000-5000 üzemórát elviselő fűtőbetéteket forgalmaznak).

A Sunlighten szaunáinak digitális vezérlője tud-e állandó hőmérsékletet biztosítani?

FELTÉTLENÜL! Az állandó távoli-infravörös hőmérséklet eléréséhez egyszerűen állítsa szaunájának digitális vezérlőjét (kapcsolódoboz vagy távirányító) a legfelső értékre. A 30-45 perces szaunahasználat során a fűtőelemek megszakítás nélkül 100%-os távoli infravörös hőt sugároznak.

Jelent-e különbséget a fűtőelem felületi mérete?

FELTÉTLENÜL! A fizika törvényei, vagyis a Wein törvény szerint a nagyobb fűtőelem méretek lehetővé teszik, hogy alacsonyabb legyen a felületi hőmérséklet. A meleg nagyobb felületről árad, ami több TÁVOLI vagy NAGYOBB hullámhosszúságú infravörös sugárzás kibocsátását teszi lehetővé, ez pedig a testünkre kifejtett terápiás hatás szempontjából előnyösebb.

Scroll to Top