Az infraszauna hatásai a szervezetünkre (méregtelenítés)

A fogyasztás, méregtelenítés, bőrszépítés elengedhetetlen eszköze lett az infraszauna. Vajon miért lett ilyen népszerű, miért használják otthon és szalonokban egyaránt?

Az infraszauna – napsugárszauna – hagyományos szauna hatásai

A hagyományos szaunában a kiizzadt verejték 90-97% víz, az infraszaunában ez csak 80%, a maradék 20% az egészségünkre káros anyagokból áll: koleszterin, zsírban oldott káros anyagok, nehézfém, savas bomlástermékek. Ezek az anyagok a faggyúmirigyen keresztül távoznak az infrarszauna sugárzása révén. Az infraszauna hatása így sokkal intenzívebb mint a hagyományos szaunában.

Dr Török Szilveszter professzor így ír erről:

„Sokszoros hatékonysággal (50-70-szeresen) és kíméletesebben méregteleníti az emberi szervezetet, mint a vízgőzzel 100 fok C hőmérsékleten működő ún. finn szauna, amelyről kimutatták, hogy rendszeres használata akár agysejt-károsodást is előidézhet. A napsugárszauna (mely az infraszauna egyik legmodernebb fajtája) nem terheli meg szervezetünket, ezért használata után nem fáradtságot érzünk, hanem frissebbek, energikusabbak vagyunk. Testi és szellemi teljesítő képességünk növekszik.”

Az infraszauna hatása testünkre, egészségi állapotunkra rendkívül pozitív!

Említettük a nehézfémek távozását is. Hogyan történik ez? Miért fontos?

Említettük a nehézfémek távozását is. Hogyan történik ez? Miért fontos? A napsugárszauna azért olyan hatékony a méregtelenítésben, mert nem csupán felmelegíti belülről a testünket, hanem közvetlen „sejttisztítás” történik. Japánban (DR Toshiko Yamazaki) kimutatták, hogy ez a fajta sugárzás képes a higanyt is eltávolítani a szervezetből. Ez az anyag rendkívül veszélyes már egészen kis mennyiségben is.

A bennünk lerakódott méreganyagok megakadályozzák a szervezet öngyógyító folyamatának beindulását, így ezeknek a káros elemeknek az eltávolítása nagyban hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez. A távoli infravörös sugarak kitágítják a hajszálereket és elindítják a rejtett méreganyagok feloldásának a folyamatát. Ezek a méreganyagok azután a faggyúmirigyeken keresztül végleg távoznak a szervezetünkből. Az infraszauna hatása alacsony hőfokon megmutatkozik (40-65 fokon).

A méregtelenítés mellett a kalóriák elégetésében is nagy szerepe van az infraszauna alkalmazásának.

A méregtelenítés mellett a kalóriák elégetésében is nagy szerepe van az infraszauna alkalmazásának. A Berkeley Egyetem kutatói arra jutottak, hogy a jó erőnlét megtartásához elegendő bizonyos mennyiségű kalória elégetése. Hogy ez testmozgás vagy más módon történik, az lényegében mindegy. Mivel a legmodernebb infraszauna a napsugárszauna alkalmazása révén 30-35 perc alatt 600-800 kilokalóriát is elégethetünk, ezért ez a fajta szaunázás az egészségmegőrzés új korszakát nyitotta meg! A napsugárszauna rendszeres használata ugyanolyan hatékony a szív és érrendszer edzésében és a kalóriaégetésben, mint a rendszeres testmozgás. A fekvő infraszauna hatékonyan edzi érrendszerünket.

A SÚLYFELESLEG (TÚLSÚLY) EGÉSZSÉGÜGYI KOCKÁZATAI

Ezek az egészségügyi kockázatok az infraszauna – napsugárszauna használatával elkerülhetőek! Minden túlsúlyos ember vágyakozik az ideális testsúlyra, de nem csak az ideális külső, a jó megjelenés miatt. Valamennyire mindenki tisztában van azzal is, hogy az egészség és a hosszú élet is az ideális testsúlyhoz kötődik, a súlyfeleslegnek pedig komoly egészségügyi kockázatai vannak. Ha a családban valaki túlsúlyos, nem árt számára tudatosítani, hogy melyek ezek az egészségügyi kockázatok.

Szív- és érrendszeri káros hatások

A testsúly növekedése számos olyan következménnyel jár, amely a szívre nagyobb megterhelést ró. Nő a sejten belüli és sejten kívüli folyadék mennyisége, a vér mennyisége, nő az oxigénfogyasztás. A tartósan fennálló terhelés következtében a szív megnagyobbodik, vastagsága nő. A folyamatok végeredményeként szívelégtelenség alakulhat ki. A testsúly növekedésével gyakran nő a vérnyomás is. Fontos tudni, hogy a magas vérnyomás nem csak önmagában, hanem esetleges súlyos következményei miatt is rontja a túlsúlyosak állapotát: agyvérzéses bénulásokat, szívelégtelenséget vagy koszorúér elmeszesedést okozhat.

Légző rendszer

A hasi és mellkasi zsírszövetek növekedése miatt maga a légzés több munkát igényel. Sokat idézett szövődmény az ún. Pickwick szindróma: az ilyen emberek állandóan álmosak, aprókat lélegeznek, bőrük, szájuk szinte szederjes. A légzési elégtelenség hirtelen halálhoz vezethet, tüdőembólia alakulhat ki. A túlsúly miatt kialakulhat a felső légúti hurutra való fogékonyság is.

Tápcsatorna

Gyakoriak a gyomortáji fájdalmak, feszülés, emésztési panaszok, böfögés, puffadás, néha rekeszsérv is kialakul. Gyakoriak a májfunkciós eltérések, a zsírmáj. Gyakran kialakulhat epekövesség, ami az állandó emésztési panaszok miatt epehólyag gyulladást okozhat és műtétre is szükség lehet. Túlsúly esetén egy műtétnek is nagyobb a kockázata az egyéb betegségek ill. szervrendszerek állapota következtében is.

Mozgásszervek

A tartós megterhelés nemcsak az ízületeket, hanem az egész csontrendszert is károsíthatja. Ez főleg a gerincben, a csípő- és térdízületekben jelentkezik, de gyakran alakul ki lúdtalp is. Jelentkezhet a visszerek tágulata is és végül az ördögi kör: nehézkessé válik a mozgás, a még kevesebb mozgás miatt pedig tovább nő a testsúly. Cukorbetegség A túlzott kalória bevitel miatt nő a vérben a glükóz szintje, emiatt fokozódik a hasnyálmirigyből az inzulin kiáramlása. Mivel ez rendszeresen ismétlődik, kimerülnek az inzulint termelő sejtek, nem termelődik elegendő inzulin a szervezet számára, kialakul a cukorbetegség. A folyamat diétával, a testsúly csökkentésével visszafordítható.

Női hormonrendszer

Megváltozhat a menstruáció szabályossága, fiatalabb korban jelentkezhet az első menses. A teherbe esés is rosszabb az átlagosnál, terhességi-szülési szövődmények is gyakrabban alakulnak ki. Minél nagyobb az anya testsúlya, a magzat súlya is annál nagyobb lehet.

Lelki terhek

A kövér emberek gyakran szenvednek kisebbségi érzéstől, kirekesztettségtől és egyéb pszichés problémáktól.

Scroll to Top